Torsk med purjo och tomat

Enkel och god torsk med fÄ ingredienser som dock krÀver rejÀlt med salt!

3 portioner eller 2 stora. (Det blir massor med sÄs sÄ det gÄr att dra ner pÄ mÀngden grÀdde/vatten)

1 torskblock 400 gram
330 gram milda mat 4% eller valfri grÀdde
1 dl vatten
10 gram smör
1 liten purjolök
4 tomater
Salt och peppar

Strimla löken och frÀs utan att den fÄr fÀrg i smöret.
Salta och peppra fiskblocket pÄ bÄda sidor och lÀgg över purjolöken.
HÀll pÄ grÀdde och vatten och sjud under lock tills fisken Àr helt vit och lÀtt faller isÀr.
Smaka av med salt och peppar och lÀgg pÄ tomater i smÄ bitar.

Servera med kokt potatis.

För dig som Àr viktvÀktare: 8 sp med 160 gram potatis.

Lycka till!