RĂ€kgryta

God gryta med lite sting.

2 portioner

90 gram pasta/ris/bulgur
Kokas enligt anvisningarna pÄ paketet.

180 gram skalade rÀkor
1 dl torrt vitt vin
1 tsk rapsolja
1/2 paprika
10 smÄ tomater
1 msk chilisÄs
1 msk mango chutney
1 tsk fransk senap
50 gram fraiche 5%
60 gram milda mat 4%
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk mangocurrykrydda
1 tsk italiensk salladskrydda
1 tsk paprikapulver

FrÀs hackad lök, pressad vitlök, tÀrnad paprika och mangocurrykrydda i oljan tills löken Àr mjuk.
TillsÀtt vinet och lÄt koka ihop lite.
TillsÀtt resten av ingredienserna utom rÀkorna och tomaterna.
LÄt koka i nÄgra minuter. TillsÀtt tomaterna i halvor och rÀkorna.
Smaka av med salt och peppar.

För dig som Àr viktvÀktare: 9 sp.per portion

Lycka till!