Chicken nuggets med vitlöksdip

Snabbmatskedjorna kan slänga sig i väggen. Hemgjort är så mycket godare och betydligt nyttigare!
 
1 portion
Blanda salakis fettfri turkisk yoghurt med 14 gram lättmajonnäs, salt,  peppar och pressad vitlök.  Ställ kallt en stund.
 
Skala och klyfta potatis och morötter. Rosta i 225 grader med 1 tsk olja och kryddor.
 
Dela 1 kycklingfile I stora bitar, krydda med salt,  peppar,  vitlökspulver och kött- & grillkrydda 
Vänd först i mjöl, sedan uppvispat ägg och sist i panko ströbröd med lite salt.
 
Stek i 5 gram fett på medelvärme tills de har fått fin färg och kycklingen är helt genomstekt.
 
Servera kycklingbitarna med potatisen och vitlöksdipen.
 
Viktväktarna 💜 7 sp med 2 msk vetemjöl och 3 msk panko
 
 
Smaklig måltid!
 
 
 

Kommentera här: