Har du bantat?

Jag tror att vÀldigt mÄnga kvinnor nÄgon gÄng har försökt att gÄ ner i vikt.
 
NÄgon för att kunna ha snygga klÀder, nÄgon för att vara snygg naken eller för att orka leka med barnbarnen.
 
Lika mÄnga anledningar det finns för att vilja gÄ ner i vikt, lika mÄnga olika metoder finns det.
Jag tror att det viktigaste Àr att hitta metoden som passar just dig. 
 
 
 
I slutÀnden handlar det alltid om att ligga pÄ ett kaloriunderskott. Det Àr det enda som kan fÄ dig att gÄ ner i vikt. Oavsett vilken metod du vÀljer sÄ Àr det ett sÀtt att Àta som du mÄste tycka om och som du kan leva efter, i stort sett resten av livet.
 
För mig Àr ViktvÀktarna det som fungerar bÀst. Jag kan Àta mig mÀtt och det finns inget som Àr förbjudet. 
Det Àr en livsstil, inte en diet. Allt men inte jÀmnt och inte hur mycket som helst.
 
 
 
Jag har för skojs skull provat att rÀkna kalorier i 5 dagar... nej tack sÀger jag bara. Never again!
Att behöva stÄ och vÀga varenda liten tomatbit och salladsblad... att stoppa en gurkbit i munnen och tÀnka att dagen Àr förstörd... för mig skulle det aldrig fungera i lÀngden. 
 
För mig som följer viktvÀktarnas lila program sÄ Àr det fritt att Àta alla grönsaker,  frukter, potatis, fullkornspasta, fisk, skaldjur, kalkon, kyckling, Àgg och yoghurt med max 0,5% fett. Det gör det vÀldigt enkelt att följa programmet. Det Àr inte sÄ mÄnga produkter jag behöver vÀga/mÀta. 
 
 
 
Det kan vara svĂ„rt att förstĂ„ hur det kan fungera men uppenbarligen fungerar det. Jag har inte gĂ„tt ner i nĂ„gon rasande fart men 26 kilo pĂ„ 10 mĂ„nader och jag har Ă€tit massor med god mat 🙂
 
Alla Àr fina som de Àr men om man av nÄgon anledning vill gÄ ner i vikt sÄ tror jag att man kan det. Bara man bestÀmmer sig  hur man vill göra och sedan hÄller sig till planen. Alla trillar vi av banan ibland men dÄ gÀller det att inte ge upp utan ÄtergÄ till sin plan sÄ fort som möjligt.  Att Àta 1 pizza gör dig inte tjock. Att gÄ utanför planen ibland Àr inga problem sÄ lÀnge det inte blir en vana. 
 
MĂ„nga sĂ€ger att de saknar motivation eller att de tappar motivationen vĂ€ldigt snabbt. Strunta i motivationen och bara gör. Man behöver inte alltid fundera sĂ„ mycket 😉