Glass med kolasås och salt

Har du inte provat att göra glass utan glassmaskin så ska du prova den här som blir underbart krämig och god!
 
Börja med att vispa 5 dl grädde tills den blir toppig
Vänd försiktigt ner 1 burk kondenserad mjölk och 3 st hackad dubbeldajm, spara lite till dekoration 
Ta en brödform eller springform och täck botten och sidor med plastfolie 
Häll i 1/3 av gräddsmeten
Öppna en burk karamelliserad mjölk och späd ut den med ca 3 msk grädde så den blir lättare att fördela
Ringla 1/3 av burken över gräddsmeten och rör runt lite försiktigt så det blir marmorerat. Det ska inte blandas helt. Strö över lite flingsalt. 
Fortsätt sedan att varva gräddsmeten med den karamelliserade mjölken och salt.
Avsluta med resten av dajmen
Plasta sedan in formen och ställ i frysen minst 3 timmar
Ta fram formen och låt den stå ca 15-30 minuter innan servering och lägg över glassen på ett fat.
 
Servera och njut!
 
 
 
 
1 Jennie:

skriven

Jättegod!
Har gjort denna glass i alla somrar. Ibland varierar jag och kör jordnötssmör, ibland färska bär och ibland dajm.
Kram.

Svar: Ja den går att variera i all oändlighet 🙂Kram
Mitt Nya Liv!

Kommentera här: