Gryta med flankstek & trattisar

Den här middagen blev så jäkla god, tyckte iaf mina smaklökar 😉
Kött, trattkantareller,  vitt vin, tomat, grädde... mums!
Jag hade flankstek kvar sedan helgen men det går ju naturligtvis lika bra med tex biff, fläskfile eller kyckling. Trattisarna kan bytas mot annan svamp...
 
 
 
Fräs trattkantareller och lök i lite fett, tillsätt köttet och krydda med salt och peppar. 
Tillsätt tomatpure och låt fräsa med en liten stund.  Häll på en skvätt vitt vin och låt det koka in.
Tillsätt lite sambal oelek, fransk senap, ketchup, grädde och ev en skvätt vatten.
 
Låt puttra några minuter och smaka av med salt och peppar. 
Servera med ugnsrostad potatis och toppa med lite persilja.
 
För dig som är kör Viktväktarna 💜
1 tsk fett 1 sp
1 tsk fett till potatisen  1 sp
100 gram milda mat 4% 2 sp
130 gram flankstek 3 sp
Totalt 7 sp om du använder ketchup stevia och matlagningsvin 
 
 
1 Bland Kastruller och Vinglas :

skriven

Låter gudomligt gott!
Kram Kajsa

Svar: Tack, det var det 🙂
Mitt Nya Liv!

Kommentera här: