Har du bantat?

Jag tror att väldigt många kvinnor någon gång har försökt att gå ner i vikt.
 
Någon för att kunna ha snygga kläder, någon för att vara snygg naken eller för att orka leka med barnbarnen.
 
Lika många anledningar det finns för att vilja gå ner i vikt, lika många olika metoder finns det.
Jag tror att det viktigaste är att hitta metoden som passar just dig. 
 
 
 
I slutänden handlar det alltid om att ligga på ett kaloriunderskott. Det är det enda som kan få dig att gå ner i vikt. Oavsett vilken metod du väljer så är det ett sätt att äta som du måste tycka om och som du kan leva efter, i stort sett resten av livet.
 
För mig är Viktväktarna det som fungerar bäst. Jag kan äta mig mätt och det finns inget som är förbjudet. 
Det är en livsstil, inte en diet. Allt men inte jämnt och inte hur mycket som helst.
 
 
 
Jag har för skojs skull provat att räkna kalorier i 5 dagar... nej tack säger jag bara. Never again!
Att behöva stå och väga varenda liten tomatbit och salladsblad... att stoppa en gurkbit i munnen och tänka att dagen är förstörd... för mig skulle det aldrig fungera i längden. 
 
För mig som följer viktväktarnas lila program så är det fritt att äta alla grönsaker,  frukter, potatis, fullkornspasta, fisk, skaldjur, kalkon, kyckling, ägg och yoghurt med max 0,5% fett. Det gör det väldigt enkelt att följa programmet. Det är inte så många produkter jag behöver väga/mäta. 
 
 
 
Det kan vara svårt att förstå hur det kan fungera men uppenbarligen fungerar det. Jag har inte gått ner i någon rasande fart men 26 kilo på 10 månader och jag har ätit massor med god mat 🙂
 
Alla är fina som de är men om man av någon anledning vill gå ner i vikt så tror jag att man kan det. Bara man bestämmer sig  hur man vill göra och sedan håller sig till planen. Alla trillar vi av banan ibland men då gäller det att inte ge upp utan återgå till sin plan så fort som möjligt.  Att äta 1 pizza gör dig inte tjock. Att gå utanför planen ibland är inga problem så länge det inte blir en vana. 
 
Många säger att de saknar motivation eller att de tappar motivationen väldigt snabbt. Strunta i motivationen och bara gör. Man behöver inte alltid fundera så mycket 😉
 
 
 

Kommentera här: