Teriyakikyckling med grönsaksbulgur och parmesanfraiche

Ursäkta språket men det här var så jäkla gott 😉
Vill inte ens tänka på ur gott det hade blivit om kycklingen hade grillats på kolgrill!
Tyvärr bor jag i lägenheten och fick nöja mig med grillpanna men det blir också gott...
 
 
 
Börja med att skära kycklingfile I stora bitar och låt dem marinera i teriyakisås minst några timmar.
Trä upp kycklingen på blötlagda träspett.
 
Koka bulgur enligt bruksanvisning med lite kycklingfond.
 
Skär zucchini i bitar, hacka 1 vitlöksklyfta, dela 1 rödlök i  klyftor, halvera cocktailtomater och strimla paprika.
 
Grilla kycklingen tills kycklingen är helt klar.
 
Fräs zucchini,  vitlök och rödlök i lite fett, krydda med salt, peppar och curry.
Blanda ihop grönsaksröran med bulgurn och tillsätt tomater och paprika.
Låt fräsa ytterligare någon minut. Smaka av.
 
Lägg upp bulgur och strö över nötter, servera med spetten  och en klick creme fraiche parmesan och vitlök, 
 
Ät och njut!
 
För dig som är Viktväktarna 💜 7 sp
Jag räknar 1 sp för teriyakisås. Det är ju inte mycket man äter av den.
1 sp för 5 gram olja till grönsakerna 
3 sp för 48 gram creme fraiche 
2 sp för 12 gram cashewnötter 
Fullkornsbulgur och kycklingfile 0 sp.

Kommentera här: